Prokat σπιτια

 

Prokat Σπιτια

Τα προκατ Σπίτια (prokat σπιτια) είναι μια άλλη ονομασία για τα προκατασκευασμένα σπίτια. Πρόκειται δηλαδή για σπίτια που είτε τμήματά τους είτε ολόκληρα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της εταιρείας και στη συνέχεια μεταφέρονται στον χώρο που επιθυμεί ο πελάτης. Εκεί γίνεται η σύνδεση και η θεμελίωση ώστε τα prokat σπίτια να αποκτήσουν συνοχή και ανθεκτικότητα.

Τα prokat σπίτια χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στις μέρες μας, καθώς συνδυάζουν σημαντικά πλεονεκτήματα όπως θα δούμε και παρακάτω. Μάλιστα πλέον τα prokat σπίτια δεν προτιμώνται μόνο για εξοχικά σπίτια, αλλά και για κύριες κατοικίες, για τουριστικές μονάδες, γραφεία κλπ. Κατά βάση prokat σπίτια αποτελούν τα Ξυλινα Σπιτια, όμως συχνά ο κόσμος μπερδεύεται και εντάσσει στα prokat σπίτια και άλλες κατηγορίες σπιτιών, απλά και μόνο επειδή είναι διαφορετικά από τα συμβατικά σπίτια με τούβλα.

Ωστόσο για να σας ενημερώσουμε πληρέστερα σχετικά με την απόφασή σας για την κατασκευή σπιτιού, εδώ θα σας παρουσιάσουμε και άλλες μεθόδους και ας μην εντάσσονται τυπικά στα prokat σπίτια. Τέτοια είναι τα Μεταλλικα Σπιτια, καθώς επίσης και τα Σπιτια από Μπετον. Πατώντας στα αντίστοιχα links θα βρείτε σημαντικές πληροφορίες για κάθε είδος, όμως εξίσου σημαντικό είναι να επισκεφθείτε και τη ενότητά μας σχετικά με τα κόστη και τις τιμές για prokat σπίτια, με τίτλο Προκατασκευασμένα Σπίτια Τιμές.

Αν όμως δεν θέλετε να δείτε κάποιες μέσες ενδεικτικές τιμές της αγοράς για prokat σπίτια αλλά να λάβετε συγκεκριμένες προσφορές από μεγάλες εταιρείες του κλάδου, τότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφιερώσετε λιγότερα από 5 λεπτά ώστε να καταχωρήσετε ΔΩΡΕΑΝ το έργο σας στο myConstructor. Αυτόματα θα ενημερωθούν όλες οι εταιρεία για prokat σπίτια που είναι γραμμένες στην πλατφόρμα μας και όσες ενδιαφέρονται θα σας στείλουν προσφορά. Έτσι εύκολα και γρήγορα θα έχετε πραγματοποιήσει την πιο ολοκληρωμένη έρευνα αγοράς σχετικά με prokat σπίτια.

Prokat Σπιτια - Καταχώρηση Έργου


Ξεκινώντας λοιπόν την ανάλυση για τα prokat σπίτια, θα δούμε πρώτα τα Ξυλινα Σπιτια, που αποτελούν τα κατεξοχήν prokat σπίτια. Για αυτά χρησιμοποιούνται κορυφαία ξύλα κυρίως σκανδιναβικής προελεύσεως, ενώ ίσως το βασικότερο συγκριτικό πλεονέκτημα που προσφέρουν αυτά τα prokat σπίτια είναι η μοναδική αίσθηση ζεστασιάς και θαλπωρής που δίνει το ξύλο. Βέβαια τα ξύλινα prokat σπίτια έχουν και άλλα σημαντικά πλεονεκτήματα, με κυριότερα το χαμηλό κόστος, τον μικρό χρόνο κατασκευής, την αντισεισμικότητα και την υψηλή θερμομόνωση που προσφέρουν.

Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν δύο ειδών ξύλινα prokat σπίτια. Πρώτα έχουμε τα λεγόμενα κορμόσπιτα, που είναι τα παραδοσιακά ξύλινα prokat σπίτια, κατασκευασμένα αποκλειστικά από κορμούς δέντρων, οι οποίοι βέβαια έχουν υποστεί την κατάλληλη επεξεργασία και ενώνονται μεταξύ τους με εγκοπές. Από την άλλη έχουμε τα ξύλινα prokat σπίτια με φέρουσα τοιχοποιία, όπου πλέον οι τοίχοι αποτελούν φέρων στοιχείο, δηλαδή συμμετέχουν στη στατικότητα του κτηρίου. Εδώ ολόκληροι κορμοί τοποθετούνται ο ένας πάνω στον άλλο οριζοντίως και στη συνέχεια συνδέονται οριζοντίως και καθέτως με βέργες και βίδες, ούτως ώστε να δημιουργηθεί η τοιχοποιία.

Μια άλλη κατηγορία σπιτιών που θεωρούνται prokat σπίτια όμως πολλές φορές δεν είναι, αποτελούν τα Μεταλλικα Σπιτια. Εδώ πλέον όπως καταλαβαίνετε δεν βασιζόμαστε στο ξύλο όπως στα prokat σπίτια αλλά ούτε στο τούβλο όπως στα συμβατικά, αντιθέτως κύριο ρόλο παίζουν τα μέταλλα και κατά βάση ο χάλυβας. Για αυτό το λόγο τα μεταλλικά σπίτια είναι συνήθως αρκετά πιο ελαφριά από τα συμβατικά και είναι τα καταλληλότερα αν ενδιαφέρεστε για πανωσήκωμα, δηλαδή να κατασκευάσετε επιπλέον όροφο στο μέλλον. Επίσης και αυτά αποτελούν μια οικονομική επιλογή με χαμηλό χρόνο κατασκευής, ενώ έχουν και υψηλή αντισεισμικότητα, όπως και τα ξύλινα prokat σπίτια.

Τα μεταλλικά σπίτια λοιπόν που συχνά θεωρούνται και ως prokat σπίτια χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες. Αρχικά έχουμε τα σύμμικτα μεταλλικά σπίτια, των οποίων ο σκελετός αποτελείται από τουλάχιστον δύο υλικά, με συνηθέστερα τον χάλυβα και το μπετόν. Σε αυτή την περίπτωση δοκοί και κολώνες αποτελούν τον φέροντα οργανισμό, ενώ για την τοιχοποιία χρησιμοποιείται είτε η κλασσική τουβλίνα, είτε ytong είτε τέλος βιομηχανικό πάνελ. Από την άλλη τα prokat σπίτια με φέρουσα μεταλλική τοιχοποιία δεν έχουν κολώνες αλλά ο ίδιο ο τοίχος αποτελεί φέρων στοιχείο, με όλο το σκελετό του σπιτιού να αποτελείται μόνο από γαλβανιζέ χάλυβα.

Τρίτη κατηγορία για prokat σπίτια αποτελούν τα Σπιτια από Μπετον. Εδώ υπάρχουν δύο κατηγορίες σπιτιών, που δίνουν μεγάλη βαρύτητα στη σωστή και ολοκληρωμένη θερμομόνωση του σπιτιού. Έχουμε τα prokat σπίτια με διπλή φέρουσα τοιχοποιία που αποτελούν όντως prokat σπίτια και τα ICF σπίτια που λανθασμένα θεωρούνται από μερικούς prokat σπίτια, αφού όλη τους η κατασκευή γίνεται εξολοκλήρου στο εργοτάξιο όπου θα αναγερθεί το σπίτι. Ας δούμε λοιπόν λίγες λεπτομέρειες για αυτά τα δύο prokat σπίτια από μπετόν.

ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ
ΓΙΑ PROKAT ΣΠΙΤΙΑ

Prokat Σπιτια

Prokat Σπιτια

Τα prokat σπίτια από μπετόν με διπλή φέρουσα τοιχοποιία έχουν διπλό τοίχωμα από οπλισμένο σκυρόδεμα, ενώ ανάμεσα τοποθετείται μια πλάκα από διογκωμένη πολυστερίνη. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η υψηλή αντισεισμικότητα αλλά και η κορυφαία θερμομόνωση για αυτά τα prokat σπίτια. Από την άλλη τα σπίτια ICF (Insulating Concrete Forms) αποτελούν πιθανόν την κορυφαία λύση για βιοκλιματική δόμηση, αφού οι τοίχοι τους αποτελούνται από δύο φύλλα μονωτικού υλικού, ενώ στο εσωτερικό εκχύνεται τσιμέντο, δημιουργώντας έναν απόλυτα συμπαγή τοίχο που αποτελεί φέρων στοιχείο του σπιτιού, προσφέροντας απαράμιλλη μόνωση και αντισεισμικότητα.

Όπως είδατε λοιπόν υπάρχουν αρκετές κατηγορίες για prokat σπίτια, ενώ πιθανόν υπάρχουν και άλλες παραλλαγές με μικρές διαφοροποιήσεις, ανάλογα με τα γούστα σας και την κάθε εταιρεία. Σε κάθε περίπτωση όμως τα prokat σπίτια προσφέρουν κάποια σημαντικά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τις συμβατικές κατασκευές, τα οποία θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω.

 

Prokat Σπίτια - Πλεονεκτήματα


Κόστος: Το κόστος για τα prokat σπίτια είναι συνήθως σημαντικά χαμηλότερο σε σύγκριση με τα συμβατικά σπίτια. Δεν είναι όμως μόνο εκεί τα οικονομικά οφέλη για τα prokat σπίτια, αφού επίσης η ελάχιστη απαιτούμενη συμμετοχή στο ΙΚΑ είναι μικρότερη κατά 2/3, ενώ με την κορυφαία μόνωση που παρέχουν τα prokat σπίτια γλιτώνετε επιπλέον χρήματα.

Χρόνος: Τα prokat σπίτια έχουν αρκετά χαμηλότερο χρόνο κατασκευής από ότι τα συμβατικά και ανάλογα με τις απαιτήσεις μπορεί να είναι έτοιμο ακόμα και σε 2 μήνες!

Αντισεισμικότητα: Εξαιτίας του τρόπου κατασκευής τους και των υλικών δόμησης, τα prokat σπίτια θεωρούνται από τα πλέον αντισεισμικά σπίτια και μάλιστα επιλέγονται στο εξωτερικό σε περιοχές που πλήττονται συχνά από μεγάλες φυσικές καταστροφές όπως ισχυρές θύελλες, σφοδρές καταιγίδες και ακόμα και τυφώνες.

Δύναμη: Ακριβώς επειδή τα prokat σπίτια πρέπει να μεταφερθούν από τον χώρο παραγωγής στο σημείο που θα ανεγερθεί το σπίτι, έχουν υψηλότερη αντοχή και δύναμη.

Ενεργειακή Απόδοση: Τα prokat σπίτια έχουν δώσει ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια μεγάλη σημασία στην ποιοτική θερμομόνωση και γενικότερα στην ενεργειακή απόδοση, ώστε να εξοικονομείτε ενέργεια και χρήματα για την θέρμανση και την ψύξη.

Φιλικά στο Περιβάλλον: Εκτός ότι με τα prokat σπίτια εξοικονομείτε ενέργεια, έχετε μια γενικότερα οικολογική επιλογή, αφού χρησιμοποιούνται ανακυκλώσιμα υλικά (π.χ. ξύλο), ενώ επειδή η παραγωγή γίνεται στο εργοστάσιο δεν παράγονται ρύποι.

Όπως βλέπετε λοιπόν τα πλεονεκτήματα που διακρίνουν τα prokat σπίτια είναι αρκετά και σημαντικά. Ιδιαίτερα μάλιστα τα τελευταία χρόνια τα prokat σπίτια έχουν προοδεύσει τόσο που δύσκολα κανείς τα ξεχωρίζει από τα παραδοσιακά σπίτια με τούβλο. Από την άλλη βέβαια τα prokat σπίτια έχουν και κάποια μειονεκτήματα, που καλό είναι να ξέρετε πριν προχωρήσετε.

1) Το κύριο μειονέκτημα που μπορεί να σας αποτρέψει από τα prokat σπίτια είναι μια πιθανή αρχιτεκτονική δέσμευση, σε περίπτωση που θέλετε πολύ μεγάλους ενιαίους χώρους. Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει όριο στων διαστάσεων των κομματιών που μπορούν να μεταφερθούν από το εργοστάσιο. Αυτό όμως δεν ισχύει για όλων των ειδών τα prokat σπίτια.

2) Συχνή αιτία που μπορεί να σας δυσκολέψει να επιλέξετε τα prokat σπίτια είναι το σημείο που βρίσκεστε και η δυνατότητα πρόσβασης. Για να κατασκευαστούν prokat σπίτια θα απαιτηθεί πρόσβαση σε βαριά μηχανήματα όπως γερανούς, οπότε ανάλογα τη μορφή και τη θέση του οικοπέδου ίσως έχετε κάποιο πρόβλημα.

3) Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που ανήκει στα μειονεκτήματα για τα prokat σπίτια αλλά τελευταία έχει σχεδόν λυθεί είναι το θέμα των διαθέσιμων αρχιτεκτονικών επιλογών, δηλαδή με απλά λόγια να έχετε ένα σπίτι όπως το θέλετε. Παλιά υπήρχε περιορισμός στα διαθέσιμα πρότυπα όμως τώρα υπάρχει μεγάλη γκάμα σε prokat σπίτια και μπορείτε εύκολα να βρείτε κάτι στα γούστα σας.

Αυτά είναι λοιπόν σε γενικές γραμμές τα βασικά χαρακτηριστικά για τα prokat σπίτια, με τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματά τους. Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας συνιστούμε να διαβάσετε και τις εκτενέστερες αναλύσεις που έχουμε ετοιμάσει για κάθε μια από τις βασικές κατηγορίες για prokat σπίτια. Έτσι λοιπόν μπορείτε να ενημερωθείτε για τα Ξυλινα Σπιτια που είναι τα πραγματικά prokat σπίτια, καθώς επίσης και για τα Μεταλλικα Σπιτια αλλά και τα Σπιτια από Μπετον.

Αν σε έναν βαθμό έχετε κατασταλάξει στο τι ζητάτε και θέλετε να κάνετε μια έρευνα αγοράς, τότε το myConstructor είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή σας. Απλά αφιερώστε λιγότερα από 5 λεπτά ώστε να καταχωρήσετε ΔΩΡΕΑΝ κάποιες λεπτομέρειες για το έργο σας και σύντομα θα αρχίσετε να λαμβάνετε προσφορές από τις κορυφαίες εταιρείες για prokat σπίτια που είναι γραμμένες στην πλατφόρμα μας, χωρίς καμία δέσμευση από πλευράς σας. Έτσι εύκολα και χωρίς κόστος θα έχετε πραγματοποιήσει την πλέον αποδοτική και πλήρη έρευνα αγοράς σχετικά με τα prokat σπίτια.

Prokat Σπιτια - Καταχώρηση Έργου


Κλείνοντας λοιπόν την ενότητα για τα προκατασκευασμενα σπιτια, σας προτείνουμε να μην παραλείψετε να διαβάσετε και την ενότητα που αναφέρετε στις τιμές και τα κόστη για τα prokat σπίτια, με τίτλο Προκατασκευασμένα Σπίτια Τιμές.Για πληροφορίες ή λεπτομέρειες καλέστε μας στο 210 300 9323