ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ σπιτια

 

Μεταλλικα Σπιτια

Τα Μεταλλικα Σπιτια αποτελούν και αυτά μια κατηγορία σπιτιών που συχνά εντάσσονται από αρκετούς στα προκατασκευασμένα σπίτια χωρίς να είναι, απλά γιατί διαφέρουν με τα συμβατικά σπίτια που αποτελούνται από τούβλα. Ωστόσο τις περισσότερες φορές τα μεταλλικά σπίτια δεν είναι προκάτ, αφού δεν κατασκευάζονται σε τμήματα στο εργοστάσιο και στη συνέχεια μεταφέρονται, αλλά εξαρχής εκεί γίνεται όλη η διεργασία.

Τα πραγματικά προκατασκευασμένα σπίτια είναι τα Ξυλινα Σπιτια, ενώ συχνά θεωρούνται και τα Σπιτια από Μπετον, αν και είναι λανθασμένο. Για να ενημερωθείτε λοιπόν πληρέστερα σχετικά με τα προκατασκευασμένα σπίτια γενικά μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα prokat σπιτια, όπου θα βρείτε αρκετές πληροφορίες και χρήσιμες λεπτομέρειες. Ανεξάρτητα αν σας ενδιαφέρουν τα μεταλλικά σπίτια συγκεκριμένα ή κάποια άλλα από τα παραπάνω, σίγουρα θα σας ενδιαφέρει το κόστος, έστω και κατά προσέγγιση. Μια πολύ καλή ανάλυση σχετικά με τις τιμές για τα μεταλλικά σπίτια και τα προκατασκευασμένα σπίτια θα βρείτε στην ενότητα Προκατασκευασμένα Σπίτια Τιμές, μην την χάσετε!

Αν βέβαια δεν σας αρκούν οι μέσες προσεγγιστικές τιμές της αγοράς για μεταλλικά σπίτια, αλλά θέλετε συγκεκριμένες και λεπτομερείς προσφορές, τότε η καλύτερη επιλογή σας είναι το myConstructor. Καταχωρήστε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ τις λεπτομέρειες για το σπίτι που σας αφορά αφιερώνοντας λιγότερα από 5 λεπτά και σύντομα θα αρχίσετε να λαμβάνετε προσφορές από αρκετές εταιρείες με εμπειρία στα μεταλλικά σπίτια. Έτσι θα πραγματοποιήσετε από τον υπολογιστή σας την πιο εύκολη και αποδοτική έρευνα αγοράς για μεταλλικά σπίτια.

Μεταλλικα Σπιτια


Αρχίζοντας λοιπόν την ανάλυση για τα μεταλλικά σπίτια, να σας αναφέρουμε αρχικά ότι χωρίζονται στα σύμμικτα μεταλλικά σπίτια και στα μεταλλικά σπίτια με φέρουσα τοιχοποιία. Η κύρια διαφορά τους όπως θα δούμε παρακάτω είναι στον σκελετό, που τα μεν σύμμικτα μεταλλικά σπίτια έχουν σκελετό από μέταλλο και κάτι άλλο ενώ τα δεύτερα αποκλειστικά από μέταλλο. Ας δούμε λοιπόν περισσότερες λεπτομέρειες για αυτά τα δύο είδη από μεταλλικά σπίτια.


Σύμμικτα Μεταλλικά Σπίτια


Σύμμικτα μεταλλικά σπίτια ονομάζονται αυτά που για την δόμηση του σκελετού τους χρησιμοποιούνται δύο ή περισσότερα δομικά υλικά, όπως για παράδειγμα μπετόν με χάλυβα, μπετόν με ξύλο, χάλυβα με ξύλο, με συνηθέστερη και πιο αποτελεσματική την πρώτη περίπτωση.

Στα σύμμικτα μεταλλικά σπίτια λοιπόν ο φέρων οργανισμός αποτελείται από δοκούς, κολώνες και υποστυλώματα, τα οποία συνδέονται συνεκτικά μεταξύ τους για να δώσουν την απαραίτητα σταθερότητα, ενώ οι πλάκες κατασκευάζονται από οπλισμένο σκυρόδεμα, με σκυροδέτηση σε ξυλότυπο ή μεταλλότυπο.

Όσον αφορά την τοιχοποιία στα σύμμικτα μεταλλικά σπίτια οι βασικές επιλογές είναι τρεις. Πρωτίστως μπορούμε να έχουμε την κλασσική τοιχοποιία που υπάρχει στα περισσότερα συμβατικά σπίτια με τούβλα (τουβλίνα), ενώ βεβαίως εξωτερικά εφαρμόζεται ένα σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης, για να έχετε σημαντικά μειωμένες θερμοκρασιακές μεταβολές στο εσωτερικό του σπιτιού σας. Άλλη μια επιλογή για τους τοίχους στα σύμμικτα μεταλλικά σπίτια είναι το ytong, που αποτελεί ένα δομικό υλικό με θερμομονωτικές δυνατότητες, συνεπώς εδώ θα παραλείψετε πιθανόν την εξωτερική θερμομόνωση, αν και θερμομονωτικά δεν μπορεί το ytong να συγκριθεί με την διογκωμένη πολυστερίνη από θερμομονωτικής πλευράς.

Μια ακόμα επιλογή για την τοιχοποιία στα σύμμικτα μεταλλικά σπίτια είναι το βιομηχανικό πάνελ, που αποτελείται από δυο παράλληλα πλέγματα στα οποία παρεμβάλλεται ένα φύλλο διογκωμένης πολυστερίνης, ενώ ενδέχεται στον τοίχο να τοποθετηθεί O.S.B. και από πάνω γυψοσανίδα. Τελειώνοντας με τους τοίχους στα σύμμικτα μεταλλικά σπίτια πηγαίνουμε στη στέγη, η οποία μπορεί να αποτελείται είτε από κεραμοσκεπή, είτε από πλάκα μπετόν με θερμομονωτική ενίσχυση βεβαίως και στεγανωτική στρώση.

Αφού είδαμε σε γενικές γραμμές τη δομή που έχουν τα σύμμικτα μεταλλικά σπίτια, αξίζει να αναφερθούμε και στα σημαντικά πλεονεκτήματα που προσφέρουν. Πρώτον από θέμα κόστος αποτελούν μια αρκετά οικονομική επιλογή, σίγουρα φθηνότερη από ένα συμβατικό σπίτι, ενώ έχει και σημαντικές αντισεισμικές δυνατότητες.

Ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τα ξύλινα προκατασκευασμένα σπίτια είναι η ελευθερία σχεδιασμού και κυρίως αναφορικά με τους μεγάλους ενιαίους χώρους, που ενώ στα σύμμικτα μεταλλικά σπίτια είναι εφικτοί, στα ξύλινα προκατ σπίτια είναι σχεδόν αδύνατοι. Τέλος τα σύμμικτα μεταλλικά σπίτια έχουν μικρό χρόνο κατασκευής, ενώ αν τοποθετηθεί μονωτικό υλικό στα σημεία που αναφέραμε θα έχετε και μια αρκετά αποτελεσματική θερμομόνωση.

ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ
ΓΙΑ ΜΕΤΑΛΙΚΑ ΣΠΙΤΙΑ

Μεταλλικα Σπιτια

Μεταλλικα Σπιτια


Σπίτια με Φέρουσα Μεταλλική Τοιχοποιία


Όπως είδαμε παραπάνω στα σύμμικτα μεταλλικά σπίτια ο σκελετός αποτελείται από τουλάχιστον δύο δομικά υλικά. Στα σπίτια με φέρουσα μεταλλική τοιχοποιία όμως από την άλλη όλος ο σκελετός αποτελείται από ένα μόνο υλικό, τον γαλβανιζέ χάλυβα. Μάλιστα εδώ δεν υπάρχουν κολώνες και δοκοί, αλλά πλέον η ίδια η τοιχοποιία αποτελεί φέρων στοιχείου το σπιτιού, που σημαίνει ότι συμμετέχει στη στατικότητα του. Σε γενικές γραμμές αυτές είναι δύο κύριες διαφορές ανάμεσα στα σύμμικτα μεταλλικά σπίτια και αυτά με φέρουσα μεταλλική τοιχοποιία.

Έτσι λοιπόν για την ανέγερση ενός τέτοιου σπιτιού ουσιαστικά ξεχνάτε το μπετόν και πόσο μάλλον το τούβλο. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια πλάκα από μπετόν στο έδαφος, ώστε να γίνει η στήριξη και θεμελίωση του κτηρίου. Όσον αφορά τους τοίχους, όπως αναφέραμε έχουν σκελετό αποκλειστικά από γαλβανιζέ χάλυβα και εκεί στερεώνεται το O.S.B. μαζί με την γυψοσανίδα, ενώ τέλος εφαρμόζεται εξωτερική θερμομόνωση με διογκωμένη πολυστερίνη.

Τα σπίτια με φέρουσα μεταλλική τοιχοποιία έχουν αρκετά πλεονεκτήματα και πιο συγκεκριμένα έχουν ουσιαστικά τα βασικά πλεονεκτήματα που χαρακτηρίζουν όλα τα μεταλλικά σπίτια. Αποτελούν λοιπόν μια οικονομική λύση που μπορεί να πραγματοποιηθεί σε λίγους μόνο μήνες, προσφέρουν αντισεισμική προστασία και παρέχουν σημαντικά θερμομονωτικά αποτελέσματα.

Εκτός αυτών όμως έχουν και κάποια συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα σύμμικτα μεταλλικά σπίτια. Πιο συγκεκριμένα αποτελούν και την βέλτιστη λύση αν ενδιαφέρεστε για πανωσήκωμα, δηλαδή για ανέγερση νέου ορόφου σε υφιστάμενο κτήριο, εξαιτίας του χαμηλού του βάρους. Ακόμα δεν κινδυνεύουν από προβλήματα που έχουν τόσο οι συμβατικές όσο και οι σύμμικτες κατασκευές μπορεί να έχουν, λόγω της διαφορετικής συμπεριφοράς διαφορετικών υλικών, αφού εδώ το βασικό υλικό είναι ένα, ο χάλυβας. Συνεπώς σε αυτά τα μεταλλικά σπίτια δεν υπάρχει φόβος να ανοίξουν ρωγμές ή σκασίματα στους τοίχους.

Αυτά είναι σε γενικές γραμμές τα χαρακτηριστικά και τα βασικά πλεονεκτήματα για τα σύμμικτα μεταλλικά σπίτια και στα σπίτια με φέρουσα μεταλλική τοιχοποιία, καθώς επίσης και οι σημαντικότερες λεπτομέρειες που αφορούν τη διαδικασία δόμησής τους.

Αν σας ενδιαφέρουν τα μεταλλικά σπίτια και θέλετε να κάνετε μια έρευνα αγοράς για να έχετε μια εικόνα ή θέλετε να λάβετε συγκεκριμένες προσφορές από σημαντικές και αξιόπιστες εταιρείες του κλάδου, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να καταχωρήσετε ΔΩΡΕΑΝ το έργο σας στο myConstructor. Όσες από τις παραπάνω εταιρείες για μεταλλικά σπίτια έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα μας θα σας στείλουν προσφορά και έτσι χωρίς κανένα κόστος και από την άνεση του υπολογιστή σας θα πραγματοποιήσετε την πιο πλήρη και ολοκληρωμένη έρευνα αγοράς σχετικά με τα μεταλλικά σπίτια.

Μεταλλικα Σπιτια


Όπως και να έχει όμως σας συνιστούμε να ενημερωθείτε πληρέστερα για τα προκατασκευασμα σπιτια, καθώς και αν δεν το γνωρίζετε υπάρχουν και άλλες κατηγορίες σπιτιών εκτός από τα συμβατικά και τα μεταλλικά σπίτια. Αυτά είναι κυρίως τα Ξυλινα Σπιτια και τα Σπιτια από Μπετον, ενώ κλείνοντας την ενότητα για τα μεταλλικά σπίτια σας επισημαίνουμε να διαβάσετε την ενότητα για το κόστος των προκατασκευασμένων σπιτιών πατώντας στο (Προκατασκευασμένα Σπίτια Τιμές).

 


Για πληροφορίες ή λεπτομέρειες καλέστε μας στο 210 300 9323