σπιτια ΑΠΟ ΜΠΕΤΟΝ

 

Σπιτια απο Μπετον

Μια κατηγορία σπιτιών που συχνά αποκαλούνται ως προκατασκευασμένα σπίτια, χωρίς πάντα να είναι, αποτελούν τα Σπιτια από Μπετον. Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν τα σπίτια από μπετόν με διπλή φέρουσα τοιχοποιία και τα πλέον σύγχρονα σπίτια από μπετόν ICF (Insulating Concrete Form).

Βέβαια πριν προχωρήσουμε στην ανάλυση για τα σπίτια από μπετόν να σας ενημερώσουμε πως υπάρχουν και άλλες κατηγορίες για προκατασκευασμένα σπίτια (prokat σπίτια) όπως τα Ξυλινα Σπιτια αλλά και τα Μεταλλικα Σπιτια. Πατώντας στα αντίστοιχα links θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για κάθε είδος, ενώ αξίζει να επισκεφθείτε και την ενότητα μας που αναλύουμε τα κόστη για τα προκατασκευασμένα σπίτια (Προκατασκευασμένα Σπίτια Τιμές).

Βεβαίως για να ενημερωθείτε πληρέστερα για το κόστος για ένα προκατασκευασμένο σπίτι και να κάνετε μια έρευνα αγοράς, η καλύτερη επιλογή σας είναι η πλατφόρμα μας! Απλά καταχωρήστε ΔΩΡΕΑΝ το έργο σας με μερικές λεπτομέρειες για το σπίτι από μπετόν που σας ενδιαφέρει, αφιερώνοντας λιγότερα από 5 λεπτά και αυτομάτως θα ενημερωθούν όλες οι εταιρείες με προκατασκευασμένα σπίτια που έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα μας. Όσες ενδιαφέρονται θα σας στείλουν προσφορά και έτσι πολύ εύκολα και γρήγορα θα έχετε συμπληρώσει την πιο αποτελεσματική έρευνα αγοράς, συγκεντρώνοντας αρκετές προσφορές για σπίτια από μπετόν και προκατασκευασμένα σπίτια γενικότερα.

Σπιτια απο Μπετον - Καταχώρηση Έργου


Ξεκινώντας λοιπόν την ανάλυση για τα σπίτια από μπετόν, θα ξεκινήσουμε με αυτά που έχουν διπλή φέρουσα τοιχοποιία και στη συνέχεια θα αναφερθούμε στα σπίτια από μπετόν ICF.

Διπλή Φέρουσα Τοιχοποιία

Ένα είδος σπιτιών που κατασκευάζονται κυρίως από μπετόν είναι αυτά με διπλή φέρουσα τοιχοποιία, τι σημαίνει όμως φέρουσα τοιχοποιία; Φέρον στοιχείο σε μια οικοδομική γενικότερα είναι το στοιχείο που παραλαμβάνει τα φορτία του οικοδομήματος και τα μεταβιβάζει σε όλο και χαμηλότερα επίπεδα ως την θεμελίωση. Συνεπώς, η φέρουσα τοιχοποιία σημαίνει ότι συμμετέχει και στην στατικότητα του κτηρίου, παίζοντας ουσιαστικά τον ρόλο του δοκαριού, κάτι που δεν συμβαίνει στα συμβατικά σπίτια με τούβλο.

Στα σπίτια από μπετόν με διπλή φέρουσα τοιχοποιία, λοιπόν, υπάρχει διπλός τοίχος με τοιχώματα και σκελετό από οπλισμένο σκυρόδεμα, που βοηθάει στην αντισεισμικότητα του κτηρίου, ενώ ανάμεσα στους τοίχους υπάρχει διογκωμένη πολυστερίνη, που εγγυάται την υψηλή και αποτελεσματική θερμομόνωση του σπιτιού.

Για να κατασκευαστεί ένα τέτοιο σπίτι από μπετόν η διαδικασία δεν είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη. Αρχικά, βέβαια, η εταιρεία με τα προκατασκευασμένα σπίτια κατασκευάζει τα προκατασκευασμένα στοιχεία (π.χ. φέροντες τοίχοι) και με τη βοήθεια γερανού τα μεταφέρει στον χώρο που θα αναγερθεί το κτήριο. Ύστερα, με βάση πάντα το αρχιτεκτονικό σχέδιο και τη στατική μελέτη γίνεται η συναρμολόγηση, ενώ οι διπλοί τοίχοι γίνονται ένα με το πάτωμα με την έκχυση μπετού, για να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη αντισεισμική προστασία.

Τέλος, γίνεται η σκυροδέτηση όλων των επιμέρους στοιχείων ως τη θεμελίωση, ώστε να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη συνοχή. Το σπίτι πλέον είναι δομικά έτοιμο, όμως στη συνέχεια πρέπει να περάσουν αρκετά διαφορετικά συνεργεία ώστε να το τελειοποιήσουν. Χρειάζεται βάψιμο, σοβάτισμα, τοποθέτηση πλακιδίων, ειδών υγιεινής, επίπλων, ηλεκτρολογικών – υδραυλικών εγκαταστάσεων κλπ.

Από την άλλη, υπάρχει η δυνατότητα όλες μα όλες οι παραπάνω εργασίες να πραγματοποιηθούν στο εργοστάσιο της εταιρείας που κατασκευάζει και εμπορεύεται σπίτια από μπετόν και με το πέρας των εργασιών να σας παραδώσει το σπίτι τελειωμένο στον χώρο που επιθυμείτε, βεβαίως με την χρήση γερανών και ειδικών μηχανημάτων. Όσο και αν φαίνεται περίπλοκη όλη η παραπάνω διαδικασία, δεν θα πάρει πάνω από 3-4 μήνες μέχρι να έχετε ένα σπίτι από μπετόν με διπλή φέρουσα τοιχοποιία έτοιμο για να μείνετε!

ICF

Μια από τις πιο σύγχρονες επιλογές για δόμηση αποτελούν τα ICF (Insulating Concrete Forms), τα οποία επίσης αποτελούν σπίτια από μπετόν, όμως εσφαλμένα θεωρούνται από κάποιους προκατασκευασμένα σπίτια. Τα ICF είναι πρωτοπόρα στην βιοκλιματική δόμηση και τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να φέρουν μια επανάσταση στον χώρο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι τοίχοι στα ICF σπίτια αποτελούνται από δύο φύλλα μονωτικού υλικού, ενώ στο εσωτερικό εκχύνεται τσιμέντο. Τα φύλλα του μονωτικού ενώνονται με αποστάτες από pvc, ενώ υπάρχει και οπλισμός από χάλυβα.

ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ
ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΑ ΑΠΟ ΜΠΕΤΟΝ

Σπιτια απο Μπετον

Σπιτια απο Μπετον

Αποτέλεσμα είναι ένας παχύς τοίχος (ανάλογα και το πάχος του μονωτικού), που αποτελεί φέρον στοιχείο, ενώ προσφέρει και την υπέρτατη μόνωση, όντας μονωμένο στην ουσία εσωτερικά και εξωτερικά. Στα ICF σπίτια οι εσωτερικοί τοίχοι συνήθως βασίζονται σε μεταλλικούς σκελετούς, ενώ για την σκεπή/οροφή τοποθετείται επίσης θερμομονωτική στρώση από διογκωμένη πολυστερίνη, στη συνέχεια τοποθετείται γυψοσανίδα και από πάνω εφαρμόζεται ο οπλισμός της πλάκας και οπλισμένο σκυρόδεμα, ανάλογα πάντα με τη στατική μελέτη και το αρχιτεκτονικό σχέδιο. Όσον αφορά τη βάση των σπιτιών ICF δεν διαφέρουν σε τίποτα από τις θεμελιώσεις που γίνονται για συμβατικά σπίτια, απλά πάνω από τη βάση με το οπλισμένο σκυρόδεμα αφήνουμε αναμονές χάλυβα, όπου θα τοποθετηθούν τα καλούπια ουσιαστικά που προαναφέραμε.

Όπως βλέπετε λοιπόν τα σπίτια από μπετόν που έχουν δομηθεί με τη μέθοδο ICF έχουν μοναδικές θερμομονωτικές ιδιότητες που σίγουρα θα σας εξοικονομήσουν αρκετά χρήματα που θα δαπανούσατε για θέρμανση και ψύξη. Τα πλεονεκτήματά τους όμως δεν σταματάνε εκεί, καθώς έχουν επίσης τεράστια μηχανική αντοχή σε σεισμούς αλλά και κορυφαία ηχομόνωση, εξαιτίας της συμπαγούς μορφής που έχει ένα σπίτι ICF. Ακόμα αυτά τα σπίτια από μπετόν προστατεύονται και από τις μούχλες λόγω του μονωτικού υλικού, ενώ αρκετά σημαντικό είναι πως αν έχει τοποθετηθεί αυτοσβενήμενο μονωτικό υλικό, τότε δεν κινδυνεύετε ούτε από πυρκαγιές!

Και στα ICF βέβαια όπως και στα υπόλοιπα σπίτια από μπετόν, αφότου ολοκληρωθούν οι εργασίες που αφορούν τη δομή και τον σκελετό του σπιτιού, υπάρχουν μια σειρά από εργασίες που πρέπει να γίνουν. Τέτοιες είναι το σοβάτισμα, το βάψιμο, οι ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις, τα κουφώματα κλπ, όπως ακριβώς θα γινόταν και σε ένα συμβατικό σπίτι.

Είδαμε λοιπόν ότι υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες για σπίτια από μπετόν, τα σπίτια με διπλή φέρουσα τοιχοποιία από μπετόν και τα ICF. Και τα δύο έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα και αποτελούν αναπτυσσόμενες μεθόδους για τη δόμηση του σπιτιού σας. Αν και εσείς ενδιαφέρεστε για σπίτια από μπετόν και θέλετε να πάρετε σαφείς και αναλυτικές προσφορές από εταιρείες με μεγάλη εμπειρία και γνώση πάνω στον κλάδο, απλά καταχωρήστε ΔΩΡΕΑΝ το έργο σας στο myConstructor. Αυτόματα θα ενημερωθούν όσες είναι εγγεγραμμένες σε εμάς και σύντομα θα λάβετε επαρκείς προσφορές σχετικά με τα σπίτια από μπετόν που σας αφορούν, πραγματοποιώντας εύκολα και γρήγορα την πιο αποτελεσματική έρευνα αγοράς.

Σπιτια απο Μπετον - Καταχώρηση Έργου


Ωστόσο επειδή η κατασκευή ενός σπιτιού δεν είναι απλή διαδικασία, σας συνιστούμε να ενημερωθείτε πληρέστερα και για άλλες επιλογές για προκατασκευασμενα σπιτια, όπως είναι τα κατεξοχήν Ξυλινα Σπιτια και τα Μεταλλικα Σπιτια. Τέλος μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τη ανάλυσή μας σχετικά με τις τιμές για προκατασκευασμένα σπίτια με τίτλο (Προκατασκευασμένα Σπίτια Τιμές).Για πληροφορίες ή λεπτομέρειες καλέστε μας στο 210 300 9323