ΞΥΛΙΝΑ σπιτια

 

Ξυλινα Σπιτια

Τα Ξυλινα Σπιτια είναι η κατηγορία σπιτιών που σκεφτόμαστε συχνότερα όταν αναφέρεται κανείς σε προκατασκευασμένα σπίτια. Ανεξάρτητα από το είδος και τον τρόπο που κατασκευάζονται τα ξύλινα σπίτια, σχεδόν όλα χρησιμοποιούν Σκανδιναβική και κυρίως Φινλανδική ξυλεία. Αυτό εξηγείται γιατί τα ξύλα εκεί είναι αρκετά συμπαγή και σκληρά λόγω του ψύχους. Αυτό προσδίδει σημαντική μηχανική και θλιπτική αντοχή στα ξύλινα σπίτια.

Εδώ βέβαια να τονίσουμε πως εκτός από τα πλέον συνηθισμένα προκατασκευασμένα ξύλινα σπίτια, υπάρχουν και άλλες επιλογές. Περισσότερες λεπτομέρειες γενικά θα βρείτε πατώντας στο prokat σπίτια, ωστόσο να σας ενημερώσουμε πως υπάρχουν και άλλες κατηγορίες εναλλακτικών σπιτιών εκτός από τα ξύλινα σπίτια, που αν και δεν είναι προκάτ θεωρούνται ως τέτοια από πολλούς, όπως τα Σπιτια από Μπετον και τα Μεταλλικα Σπιτια. Ανεξάρτητα όμως αν θα επιλέξετε ξύλινα σπίτια ή άλλα, σημαντικό είναι να ενημερωθείτε για το κόστος τους. Για αυτό το σκοπό έχουμε φτιάξει την ενότητα Προκατασκευασμένα Σπίτια Τιμές, την οποία σας συνιστούμε να διαβάσετε.

Βεβαίως για την πιο πλήρη ενημέρωσή σας σχετικά με τις τιμές για τα προκατασκευασμένα και τα ξύλινα σπίτια, μπορείτε να καταχωρήσετε ΔΩΡΕΑΝ το έργο σας στο myConstructor, ακολουθώντας τρία σύντομα βήματα. Αυτομάτως θα ενημερωθούν όλες οι εταιρείες με ξύλινα σπίτια της πλατφόρμας μας και όσες ενδιαφέρονται θα σας στείλουν προσφορά. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε ολοκληρώσει από την άνεση του υπολογιστή σας την πιο πλήρη και αποδοτική έρευνα αγοράς για ξύλινα σπίτια.

Ξυλινα Σπιτια - Καταχώρηση Έργου


Ξεκινώντας λοιπόν την ανάλυση για τα ξύλινα σπίτια να αναφέρουμε πως δεν είναι όλα ίδια αλλά υπάρχουν διαφόρων ειδών ξύλινα σπίτια. Οι κυριότερες είναι τα κορμόσπιτα, που είναι πιο απλά ξύλινα σπίτια, καθώς επίσης και τα ξύλινα σπίτια με φέρουσα τοιχοποιία. Ας δούμε λοιπόν περισσότερες λεπτομέρειες για αυτά τα δύο είδη.

 

Κορμόσπιτα

Τα κορμόσπιτα είναι ουσιαστικά ξύλινα σπίτια μασίφ και αποτελούν την κλασσική και παραδοσιακή μέθοδο για να κατασκευάσει κανείς ξύλινα σπίτια. Αποτελούνται από κορμούς Σκανδιναβικών δέντρων που ενώνονται μεταξύ τους μέσω ειδικά διαμορφωμένων εγκοπών, που παρέχουν συνοχή και σωστή εφαρμογή. Σε αυτά τα ξύλινα σπίτια πρέπει να τονίσουμε πως δεν υπάρχει τίποτα άλλο στην τοιχοποιία παρά μόνο κορμοί ξύλου. Μάλιστα οι κορμοί αυτοί είναι αδιάβροχοι, αρκετά ανθεκτικοί και συνήθως αντέχουν στη φωτιά, ενώ διατίθενται και σε διάφορα σχήματα πλην του στρογγυλού.

Παρόλο που σας φαίνονται ίσως πολύ απλά, τα ξύλινα σπίτια και συγκεκριμένα τα κορμόσπιτα έχουν μερικά χρήσιμα πλεονεκτήματα. Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματά τους είναι η μοναδική θερμομόνωση που προσφέρουν, καθώς από τη φύση του το ξύλο είναι κακός αγωγός της θερμότητας. Έτσι, θα εξοικονομείτε χρήματα για θέρμανση τον χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι, ενώ ταυτόχρονα τα ξύλινα σπίτια αποτελούν μια άκρως οικολογική λύση. Ένα ακόμα προσόν για τα ξύλινα σπίτια και συγκεκριμένα τα κορμόσπιτα είναι πως έχουν αρκετά υψηλή αντοχή στον σεισμό, λόγω της στιβαρότητας και της μηχανικής αντοχής των κορμών.

Το πιο σημαντικό όμως πλεονέκτημα που προσφέρουν τα κορμόσπιτα και γενικά τα ξύλινα σπίτια είναι ίσως αυτή η ξεχωριστή και μοναδική αίσθηση της θαλπωρής και ζεστασιάς που δίνει το ξύλο και προσφέρει σε όλους υψηλή διάθεση και ευεξία. Αυτός είναι και ένας λόγος που τα ξύλινα σπίτια επιλέγονται ιδιαίτερα για εξοχικές κατοικίες, ώστε να μας ανεβάζουν τη διάθεση κατά τις διακοπές. Τέλος, στα πλεονεκτήματα για τα ξύλινα σπίτια να προσθέσουμε την πολύ εύκολη και οικονομική συντήρησή τους, καθώς επίσης και την ανθεκτικότητά τους στο χρόνο.


Ξύλινα Σπίτια με φέρουσα τοιχοποιία

Εκτός από τα κορμόσπιτα που αποτελούν τα κλασσικά ξύλινα σπίτια υπάρχουν και τα ξύλινα σπίτια με φέρουσα τοιχοποιία. Με απλά λόγια φέρουσα τοιχοποιία σημαίνει ότι και οι τοίχοι συμμετέχουν στη στατικότητα του κτηρίου, παίζοντας τον ρόλο των κολώνων και των δοκαριών, κάτι που δεν συμβαίνει με τα συμβατικά σπίτια με τούβλα που έχουμε οι περισσότεροι.

ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ
ΓΙΑ PROKAT ΣΠΙΤΙΑ

Prokat Σπιτια

Prokat Σπιτια

Τα ξύλα αυτά που χρησιμοποιούνται ως φέροντα στοιχεία είναι ξύλα υψηλού επιπέδου με τεράστιες αντοχές και ανθεκτικότητα, τα οποία μάλιστα έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία για την ξήρανση τους, την απεντόμωση τους και την αυξημένη αντοχή στη φωτιά. Σε αυτά τα ξύλινα σπίτια δεν χρησιμοποιείται καθόλου μπετόν ή μέταλλα, ενώ πέρα από τους ξύλινους τοίχους χρησιμοποιούνται και άλλα δομικά όπως διογκωμένη πολυστερίνη για μόνωση, γυψοσανίδες, πετροβάμβακας κ.α.

Όσον αφορά τη διαδικασία κατασκευής, τα ξύλα που θα σχηματίσουν τη φέρουσα τοιχοποιία σε ένα ξύλινο σπίτι είναι ολόκληροι κορμοί, τοποθετημένοι οριζοντίως ο ένας πάνω στον άλλο, ενώ βεβαίως ενώνονται μεταξύ τους με βίδες, βέργες, καβίλιες και ότι άλλο κριθεί απαραίτητο κατά περίπτωση. Η στέγη στα ξύλινα σπίτια δεν έχει μεγάλη διαφορά από την τοιχοποιία, καθώς και αυτή αποτελείται από κορμούς, οι οποίοι επενδύονται με ραμποτέ και μονωτικά – στεγανωτικά υλικά. Ως τελική επιφάνεια στα ξύλινα σπίτια μπορείτε να επιλέξετε κεραμίδια, πλάκα ή ότι άλλο επιθυμείτε.

Εξαιτίας της στιβαρότητας που προσφέρουν οι κορμοί και της συνεκτικής τους συναρμολόγησης, τα ξύλινα σπίτια με φέρουσα τοιχοποιία χαρακτηρίζονται για την υψηλή αντισεισμικότητα τους. Ακόμα προσφέρουν ουσιαστικά και όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα πιο απλά κορμόσπιτα, δηλαδή την ευχάριστη διάθεση που δημιουργεί η αίσθηση του ξύλου, η θερμομόνωση, η αντοχή στον χρόνο κλπ.

Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά για τα δύο σημαντικότερα είδη από ξύλινα σπίτια που υπάρχουν, τα κορμόσπιτα και τα ξύλινα σπίτια με φέρουσα τοιχοποιία. Και τα δύο τους προσφέρουν μεγάλα οφέλη στους ενοίκους με σημαντικότερο ίσως αυτή τη μοναδική αίσθηση που δίνει το ξύλο.

Αν λοιπόν σας ενδιαφέρουν τα ξύλινα σπίτια και θέλετε να λάβετε συγκεκριμένες προσφορές από αρκετές μεγάλες εταιρείες του χώρου, τότε το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να καταχωρήσετε ΔΩΡΕΑΝ το έργο σας στο myConstructor. Αυτομάτως θα ενημερωθούν όλες οι εταιρείες για ξύλινα σπίτια που έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα μας και όσες ενδιαφέρονται θα σας στείλουν προσφορά. Έτσι, θα έχετε κάνει την πιο εύκολη αλλά ταυτόχρονα και αποτελεσματική έρευνα αγοράς για ξύλινα σπίτια.

Ξυλινα Σπιτια - Καταχώρηση Έργου


Σε κάθε περίπτωση όμως επειδή η απόφαση για την κατασκευή ενός σπιτιού είναι αρκετά πολύπλοκη και θέλει αρκετή έρευνα, σας προτείνουμε να ενημερωθείτε ακόμα και για άλλων ειδών προκατασκευασμα σπιτια ή γενικά άλλων ειδών σπίτια που θεωρούνται προκατ, όπως είναι τα Σπιτια από Μπετον και τα Μεταλλικα Σπιτια. Κλείνοντας σας συνιστούμε να ρίξετε μια ματιά και στην ενότητα με τις τιμές για προκατ σπίτια (Προκατασκευασμένα Σπίτια Τιμές).Για πληροφορίες ή λεπτομέρειες καλέστε μας στο 210 300 9323